Gençlik kuruluşu Youth Dynamics, 6-14 Temmuz tarihleri arasında Kıbrıs'ta beceri geliştirme amaçlı SKILLS UP gençlik değişim programına ev sahipliği yapıyor. Avrupa Birliği üyesi altı  ülkeden 18-30 yaş arası 60 gencin katılacağı program Larnaka  Pervolia'da düzenlenecek.

Youth Dynamics tarafından yapılan açıklamada belirtildiği üzere SKILLS UP projesinin adı katılımcı ülkelerin (İspanya, Kıbrıs, İtalya, Litvanya, Letonya, Slovakya) baş harflerinden gelmektedir.

ERASMUS+ programı aracılığıyla finanse edilen gençlik değişim programı; yeşil, dijital, kişiler arası ve iletişim becerilerinin geliştirilmesine odaklanacak. Gençlerin gelecek için dört önemli alanda bilgi ve becerilerini geliştirmeleri ve zenginleştirmeleri için eşsiz bir fırsat olduğu belirtti.

Değişim süresince gençler; sürdürülebilir kalkınma, geri dönüşüm, doğal kaynak yönetimi ve çevre koruma konularında kendilerini eğitecek atölye çalışmalarına ve etkinliklere katılacak. Açıklamada gençlerin "Pratik örnekler ve katılımcı faaliyetler yoluyla, daha sürdürülebilir bir gelecek yaratmaya aktif olarak nasıl katkıda bulunacaklarını öğrenecekleri" belirtildi.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı