Temsilciler Meclisi Başkanı Annita Demetriou, Fransa'nın Kıbrıs Büyükelçisi Salina Grenet-Catalano'yu görev süresinin sona ermesi nedeniyle kabul etti.

Meclisten yapılan açıklamaya göre Demetriou, Fransa'nın hem Avrupa Birliği hem de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi çerçevesinde Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin ilkeli duruşu için teşekkür etti.

Demetriou ve Büyükelçi Grenet-Catalano, işgalin 50. yıl dönümünde Kıbrıs sorununun çözümünde somut bir ilerleme kaydedilmeden Büyükelçinin görev süresinin sona ermesinden duydukları hayâl kırıklığını dile getirdiler. İki isim, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kişisel Temsilcisi María Angela Holguín'in misyonunun Kıbrıs'ın yeniden birleşmesine yol açacak diyaloğun yeniden başlamasıyla olumlu bir sonuç vermesi umudunu dile getirdiler.

Meclis Başkanı, Büyükelçi Grenet-Catalano'nun Kıbrıs-Fransa arasındaki zaten çok yakın olan ilişkilerin daha da güçlendirilmesine katkılarından övgüyle bahsetti. Fransa'nın, Kıbrıs için ortak Avrupa ve uluslararası çıkar konularının desteklenmesinde değerli bir müttefik olduğunu belirten Demetriou, Temsilciler Meclisinin Frankofoni Parlamentolar Asamblesi'ne yeni üyeliğine özellikle değindi.

Demetriou, Büyükelçiye görev süresi boyunca Temsilciler Meclisi ile Fransa Büyükelçiliği arasındaki mükemmel iş birliği için teşekkür ederek, iki ülke parlamentoları arasındaki mükemmel düzeydeki ilişkilerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve hem Parlamento Başkanları hem de Parlamento Komiteleri ve Dostluk Grupları düzeyinde parlamenter değişimlerin daha da güçlendirilmesi için çalışmaya hazır olduğunu kaydetti.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı