Maliye Bakanlığı, tek amacı devleti ve ekonomiyi korumak olan devletin giriş noktalarının uygun kontrollerini kapsayan tüm prosedürleri uygulamaya devam edeceğini belirtti.

Maliye Bakanı Makis Keravnos cuma günü giriş noktalarında kara para aklama faaliyetlerine izin veren bir “kara delik” olduğu iddialarına yanıt verdi.

Keravnos yazılı açıklamasında, Bakanlığın iyi niyetle yapılan yorumları çok ciddiye aldığını ve “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin giriş noktalarındaki likit fonları kontrol etmek için prosedürleri ve sistemleri sürekli olarak iyileştirme çabaları çerçevesinde” konuyu araştırmak ve Gümrük Dairesinin çalışmalarını hızlandırmanın, iyileştirmenin yollarını bulmak ve çalışmalarını daha etkili hâle getirmek için adımlar attığını söyledi.

Makis Keravnos, Gümrük Dairesine ülkenin belirli giriş noktalarında vardiyalı sistem prosedürlerini teşvik etmek ve söz konusu giriş noktalarında personel rotasyonunun sıklığını yoğunlaştırmak için talimat verdiğini belirtti.

Maliye Bakanı, Gümrük Dairesi ve Mali İstihbarat Birimi arasında zaten çok iyi olan iş birliği ve bilgi alışverişini güçlendirmek için çaba sarf edildiğini kaydetti.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı