Yurt Dışında Yaşayan Kıbrıslılar Federasyonu (POMAK) ve “Kıbrıs İçin Adalet Dünya Koordinasyon Komitesi” (PSEKA) ile POMAK gençlik kollu, NEPOMAK’ın 2024 Konferansı 30 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında Lefkoşa’da gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides 30 Temmuz tarihinde Konferansın açılışını yapacak.

Yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Konstandinos Kombos, Temsilciler Meclisi Başkanı Annita Demetriou, Başpiskopos Georgios ve Yunanistan’ın Diasporadan sorumlu Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Georgios Kotsiras açılış töreninde birer konuşma yapacaklar.

Konferansta POMAK Başkanı Andreas Papaevripides, PSEKA Başkanı Philip Christopher ve NEPOMAK Başkanı Christos Touton da konuşacaklar.

PSEK, POMAK ve NEPOMAK yönetim kuruların üyeleri çarşamba günü Başkanlık Sarayında Cumhurbaşkanı Christodoulides ile görüşecekler.

Dışişleri, Enerji, Savunma ve Eğitim Bakanları Konferans çalışmaları sırasında katılımcıları bir dizi konu hakkında bilgilendirilecekler.

Konferansın üçüncü gününde ise Temsilciler Meclisindeki siyasi partilerin liderleri veya temsilcileri birer konuşma yapacaklar.

KHA/JV/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı