FIBA EuroBasket 2025'in bir grubuna ev sahipliği yapacak olan Limasol'da, yeni seçilen Belediye Başkanı Yiannis Armeftis, Kıbrıs Basketbol Federasyonu (KBF) Başkanı Andreas Mouzourides ve FIBA EuroBasket 2025 Kıbrıs Organizasyon Komitesi Direktörü Athos Antoniou ile bir araya geldi.

KBF tarafından yapılan açıklamaya göre, toplantıda yeni Belediye Başkanı Armeftis'e yaklaşan organizasyon hakkında bilgi verildi. Ayrıca, hem organizasyonun kendisi hem de Limasol Belediyesinin maçlar sırasında düzenlenecek ilgili etkinliklere daha fazla katılımı konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

FIBA EuroBasket 2025'in C Grubu'nda Kıbrıs Milli Takımı ile ile ortak federasyon olarak Yunanistan Milli Takımı da yer alacak (bir sonraki eleme penceresinde, kasım ayında gerçekleşmesi beklenen elemeleri geçmeleri hâlinde). Mart 2025'te yapılacak kura çekilişiyle birlikte grubun diğer dört güçlü milli takımı da belli olacak.

Kıbrıs'taki ilk karşılaşma 28 Ağustos 2025'te oynanacak. Diğer dört maç günü ise 30 ve 31 Ağustos ile 2 ve 4 Eylül 2025 tarihlerinde olacak.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı