Eğitim, Spor ve Gençlik Bakanı Athena Michaelidou, cuma günü düzenlenen Dünya Kıbrıs Diasporası Konferansında Bakanlığın temel hedeflerini sundu ve faaliyetlerinin bir değerlendirmesini yaptı.

Lefkoşa'da konuşan Michaelidou, sunumunda, Bakanlığın, eğitim sisteminin daha etkili ve verimli hâle gelirken, öğrenme çıktılarını da önemli ölçüde iyileştirecek şekilde, yetenekleri, becerileri ve bilgileri geliştiren, modern, insan merkezli ve kapsayıcı bir okula geçişi hedeflediğini söyledi.

Yükseköğretimin iyileştirilmesine yönelik çabalara ilişkin olarak, Ulusal Mezun İzleme Anketinin ön sonuçlarının açıklanmasına, iş gücü piyasasıyla bağlantıya, ilk aşamada Maliye Bakanlığından öğrenci bursları için 350.000 avroluk bir fon tahsisine ve ilgili tüm paydaşlarla yürütülen diyaloğa değindi.

Eğitim Bakanı ayrıca, Eğitim Bakanlığının, işgalin 50. yıl dönümünün üzücü anısına, yetkili bir Komite kurulması, bir konferans düzenlenmesi ve Ekim ve Kasım 2024 aylarının işgal altındaki bölgelere adanması yoluyla yürüttüğü faaliyetlere de değindi.

Eğitim Bakanı, Yunan dilinin güçlendirilmesi ve iyileştirilmesiyle ilgili olarak, Analitik Programların güncellenmesi ve modernizasyonu, Yunan Dili Komitesinin kurulması, Yunancanın tanıtılması ve öğretmenlerin mesleki eğitimine değindi.

Eğitim Bakanı daha sonra, Eğitim Bakanlığının yıl dönümü etkinliklerinin düzenlenmesi için geçici bir bakanlar arası komiteye katılımını, önerilen eylem/etkinliklerle birlikte bir genelge hazırlanmasını, ilkokul ve ortaokullarda diyalog tartışmaları etkinlikleri düzenlenmesini, Avrupa Birliği'ne katılımın 20. yıl dönümü vesilesiyle Cumhurbaşkanlığı Sarayında öğrencilerin katılımıyla bir etkinlik düzenlenmesini ve son olarak Basın ve Enformasyon Dairesi ile iş birliği içinde Erasmus+ programı hakkında bilgilendirici bir video hazırlanmasını içeren, Kıbrıs'ın Avrupa Birliği'ne katılımının 20. yılına ilişkin eylemleri tanıttı.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı