Hermes Airports Şirketi, stresli yolcuların uçuşlarından önce rahatlamasını kolaylaştırmak ve köpek barınaklarından evlat edinmeleri teşvik etmek amacıyla yeni bir program başlattı.

Şirketin yayımladığı basın bülteninde, üç ay boyunca haftada bir kez, iki saat boyunca özel olarak eğitilmiş köpekler, Larnaka havaalanının Gidiş Kapısı alanında olacaklar; yolcular köpeklerle tanışacak ve onları sevme fırsatı bulacakları belirtildi.

Havaalanı gibi ortamlar için özel olarak eğitilen köpekler, “Biniş Öncesi Zen modu” programı çerçevesinde, haftalar süren hazırlık ve eğitimden sonra göreve başladılar.

Programa katılan ve eğitmenler eşliğinde tüm köpekler insanları rahatlatmaya, etkileşim sağlayan güven vermeye çalışacaklar.

Girişim, Hermes Airports Şirketinin sürdürülebilirlik stratejisinin ve sosyal sorumluluğunun bir parçası olarak yolculara rahatlık sağlamayı, aynı zamanda havaalanında davetkâr ve rahatlatıcı bir atmosfer yaratmayı amaçlıyor.

Girişimle hayvan sahiplenmenin önemi de vurgulanıyor; barınak köpeklerinin mükemmel arkadaşlar olabileceği fikrini teşvik ediliyor.

Hermes Airports Havacılık Geliştirme, Pazarlama ve İletişim Müdürü Maria Kouroupi, şirketin başlangıç gününden bu yana Triggle adlı dost canlısı, serbest dolaşan bir Alman çoban köpeğini sevmek isteyen birçok yolcunun ilgisini çeken “Preboarding Zen Mode” programını Larnaka Havalimanı'nda sunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Kouroupi, “Amacımız yolculara benzersiz ve olumlu bir deneyim sunarken köpek sahiplenmeyi teşvik etmek” şeklinde konuştu.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı