Avrupa Komisyonu, Halloumi/Hellim için oluşturulan Gayriresmî Çalışma Grubunun ikinci dönemi için üye başvurularını 6 Ekim 2024 tarihine kadar kabul edeceğini duyurdu.

Komisyon tarafından yapılan açıklamada, Halloumi/Hellim için Temmuz 2022'de kurulan Gayriresmî Çalışma Grubunun ilk döneminin sona ermesiyle birlikte ikinci dönem için üye seçim sürecinin başladığı belirtildi.

İlk dönem üyelerinin iki yıllık görev süresinin dolmasının ardından, Komisyon ilgili kişileri çalışma grubunun ikinci dönemine katılmaya davet ediyor.

Başvuru süreci, başvuru formu ve grup tüzüğü hakkında detaylı bilgiye Avrupa Komisyonu'nun internet sitesinden ulaşılabileceği belirtildi.

Başvuruların ~REFORM-HH-PDO-WG@ec.europa.eu adresine e-posta yoluyla yapılması gerekiyor. Son başvuru tarihi ise 6 Ekim 2024.

Çalışma Grubu, Halloumi/Hellimin PDO sistemine katılımı konusunda bilgi, deneyim ve iyi uygulama paylaşımını kolaylaştırmayı ve Halloumi/Hellim denetim sisteminin işleyişini gözden geçirmeyi amaçlıyor. Ayrıca, iki toplumlu iş birliğini desteklemek için aktif olarak fırsatlar yaratmayı hedefliyor.

Açıklamada, Çalışma Grubunun en fazla on üyeden oluştuğu ve her iki toplumdan eşit sayıda üyenin yer aldığı belirtildi. Üyelerin, ticaret odaları, çiftçi örgütleri, Halloumi/Hellim üreten mandıralar, ilgili meslek grupları ve sivil toplum kuruluşları gibi ortak çıkarları temsil eden kişiler arasından seçildiği ifade edildi. Çalışma Grubu düzenli olarak toplanacak.

Çalışma Grubunun faaliyetleri, Kıbrıs'ın yeniden birleşmesini kolaylaştırmak ve Kıbrıs Türk toplumunun ekonomik kalkınmasını teşvik etmek amacıyla Kıbrıs Türk toplumuna yardım programı tarafından destekleniyor. İlk dönem çalışmalarının, iki toplum arasındaki ilişkilerin ve bilgi paylaşımının iyileştirilmesine katkıda bulunduğu da belirtildi.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı