Güneydoğu Avrupa Enerji Enstitüsü (IENE) ve FMW Financial Media Way tarafından düzenlenen 12. Enerji Sempozyumu, 15 Kasım Cuma günü Lefkoşa'daki Royal Hall'de gerçekleşecek. "Enerjide Kritik Kararlar" başlıklı sempozyum, yerel saatle 09.00 ile 17.00 arasında düzenlenecek.

Etkinlik, bölgedeki enerjinin geleceğini görüşmek üzere enerji sektörünün kilit paydaşlarını bir araya getirecek.

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides açılış konuşmasını yapacak. Diğer önemli konuşmacılar arasında Temsilciler Meclisi Başkanı Annita Demetriou, Enerji Bakanı Yorgos Papanastasiou ve Yunanistan Enerji ve Çevre Bakanı Theodoros Skylakakis yer alıyor. Sempozyuma ayrıca Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail'den hükûmet yetkilileri, düzenleyiciler, enerji şirketi temsilcileri ve akademisyenlerin katılması bekleniyor.

Sempozyum, üç ana enerji sektörünü kapsayacak: doğalgaz, elektrik ve yenilenebilir enerji. Tartışmalar, Avrupa ve bölgedeki jeopolitik ve enerji değişimlerine, küresel enerji krizine ve Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki (MEB) hidrokarbonları keşfetme ve kullanmadaki sonraki adımlarına odaklanacak.

Diğer konular arasında Kıbrıs'ta yüksek elektrik maliyetleri, Kıbrıs-Yunanistan-İsrail elektrik bağlantısı, elektrik üretimi için doğalgaz kullanımı ve daha geniş enerji dönüşümü yer alıyor.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı