Limasol'daki “ALFAMEGA” Stadyumunda dün Apollon ile AEL arasındaki ertelenen maçın ardından çıkan olaylara polisin müdahalesini savunan Polis Basın Sözcüsü Christos Andreou, her zaman olduğu gibi polisin öncelikli hedefinin stadyumdaki insanların fiziksel bütünlüğü olduğu vurgulandı. Bazı kişilerin bu tür eylemlere hazırlıklı geldiğini belirten Andreou, tespit edilen Molotof kokteyli ve deniz işaret fişeklerine dikkat çekti.

“Polis hiçbir zaman herhangi bir sorumluluk kabul etmedi. Neyin yanlış neyin doğru gittiğini ya da bu olayda polisin mi yoksa başka birinin mi suçlu olduğunu görmek için raporu bekliyoruz” diyen Andreou, Polis Genel Müdürlüğüne yaptığı açıklamada, var olan gerçekleri her zaman göz önünde bulundurarak, polisin amacının her zaman stadyumdaki insanların fiziksel bütünlüğü olduğunu sözlerine ekledi.

Mevzuatın, stadyumun içi söz konusu olduğunda güvenlik görevlisi ve gözetmenlerin sorumlu olduğunu öngördüğünü açıklayan Andreou, özellikle yüksek riskli maçlarla ilgili olarak girişlerdeki kontrollerde polisin de yardımcı olduğunu, böylece taraftar kartı ve biletlerle ilgili kontrolleri ve de yasaklı maddelere yönelik fiziksel aramaları gerçekleştiren birimlere destek, rehberlik ve ihtiyaç duydukları diğer her şey sağlanacağını söyledi.

Andreou bu nedenle pazar günkü maç için polisin taraftarların katılımıyla ilgili bilgilere (800 AEL taraftarı ve yaklaşık 6.500 Apollon taraftarı) ve bu maçın yüksek riskli olarak değerlendirilmesine dayanan bir eylem planı hazırladığını sözlerine ekledi.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı