Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı Kyriacos Kakouris, iki kredi anlaşması imzalamak üzere cuma günü Kıbrıs'a resmî bir ziyarette bulunacak.

Maliye Bakanlığından yapılan basın açıklamasında, Kakouris başkanlığındaki Avrupa Yatırım Bankası heyetinin iki kredi anlaşmasının imzalanması için 20 Eylül’de Kıbrıs'a geleceği duyuruldu.

Kıbrıs Cumhuriyeti ile Avrupa Yatırım Bankası arasındaki ilk kredi anlaşması, Limasol’daki Kıbrıs Teknoloji Üniversitesi’nin bir dizi projesinin uygulanması için alınacak olan 108 milyon avro tutarındaki kredi anlaşması olacak. Bu projeler arasında öğrenci yurtları ve spor alt yapısının inşası, çeşitli akademik ve araştırma tesislerinin iyileştirilmesi, bir fotovoltaik parkın inşası ve çeşitli dijitalleştirme projelerinin uygulanması yer alıyor.

İkinci kredi anlaşması da Baf Belediyesi ve Avrupa Yatırım Bankası arasında Baf’ta Kıbrıs Teknoloji Üniversitesi öğrenci yurtları ve spor tesislerinin inşası için alınacak 17 milyon avro tutarında krediyle ilgili olacak.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı