Kıbrıs Millî Muhafız Ordusu, Yunan, İtalyan ve Fransız Silahlı Kuvvetleri arasındaki karşılıklı anlayışı ve birlikte çalışabilirliği geliştirmeyi amaçlayan "EUNOMIA 5-2024" Kod adlı Hava Tatbikatı 12-18 Eylül 2024 tarihleri ​​arasında yapıldı.

Savunma Bakanlığından yapılan basın açıklamasına göre, Yunanistan tarafından koordine edilen tatbikat, Kıbrıs’ın güney ve batı deniz sahasında, Millî Muhafız Ordusu, Yunan, İtalyan ve Fransız Silahlı Kuvvetlerinden unsurların  katılımıyla gerçekleşti.

Tatbikat sırasında Deniz-Hava Harekâtı tatbikatları, Deniz Müdahale Harekâtı (MIO), Hava Savunma/Yüzey/Yeraltı, Arama ve Kurtarma eğitimleri incelendi.

‘EUNOMIA 5-2024’ün Savaş Dışı Tahliye Harekâtı’nın taktik aşamasını ve bir siber savaş tatbikatını içerdiği belirtildi.

Yapılan basın açıklamasında dörtlü iş birliğinin, Deniz Hukuku’nu (UNCLOS) ve Uluslararası Teamül Hukuku’nu uygulama ve Doğu Akdeniz’de istikrarı artırma konusunda ortak niyet ve taahhüdü iiçerdiği kaydedildi.

Açıklamada, tatbikatın amacının, katılan hava kuvvetleri unsurlarının karşılıklı anlayışını ve birlikte çalışabilirliğini geliştirmek olduğu duyuruldu.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı

CNA/ZSO/EPH/2024

ENDS, CYPRUS NEWS AGENCY