Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos, Ürdün Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı görevine yeniden atanmasından dolayı Ayman Safadi’ye tebriklerini ileterek Kıbrıs ve Ürdün arasındaki güçlü stratejik ilişkilere işaret etti.

Bakan Kombos, ‘X’ sosyal medyadaki paylaşımında “Dost ve meslektaşım Ayman Safadi’yi Ürdün Dışişleri Bakanı ve Başbakan yardımcısı görevine yeniden atanmasından dolayı tebrik ediyorum. Kıbrıs ve Ürdün güçlü stratejik ilişkilere sahiptir” diye yazdı.

Kombos, ikili ilişkilerin daha da güçlenmesi ve genişletilmesi amacıyla ve bölgede istikrarın ve güvenliğin sağlanması için Ayman Safadi ile daha yakın iş birliğinde bulunmayı beklediğini söyledi.

Bu arada, Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan paylaşımda, Bakan Kombos’un çarşamba günü Katar’ın Kıbrıs yeni Büyükelçisi Yousef Sultan Laram ile görüştüğü duyuruldu.

Dışişleri Bakanı Kombos ve Büyükelçi Laram arasında yapılan görüşme sırasında Kıbrıs ve Katar arasındaki ilişkilere ve bunların daha da güçlenmesi amacıyla atılması gereken adımlara, Kıbrıs sorununa ve Orta Doğu’daki son duruma odaklanıldı.

Konstantinos Kombos, ayrıca Ada’daki görev süresini tamamlayan Mısır’ın Kıbrıs Büyükelçisi Amr Mohsen Hamza ile de görüştü. Bakan, Büyükelçinin her iki ülkenin yararına olan Kıbrıs görevi sırasında sağlanan yakın ve yapıcı iş birliği için Büyükelçi Hamza’ya teşekkürlerini iletti.

KHA/JV/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı