Ürdün Kralı II. Abdullah bin El Hüseyin, Kıbrıs ile çok boyutlu ve samimi bağlardan söz etti; bu yılın içinde adaya yapacağı bir sonraki ziyareti dört gözle beklediğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığından yapılan basın açıklamasına göre, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Ürdün Haşimi Krallığı yeni Büyükelçisi Sevak Avetisyan, 27 Ağustos 2024 tarihinde Amman’daki Basman Sarayı’nda düzenlenen resmÎ bir törenle Ürdün Kralı II. Abdullah bin El Hüseyin’e güven mektubunu sundu.

Ardından yapılan görüşmede Ürdün Kralı, Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides’e samimi selamlarını iletti; iki ülke arasındaki samimi ve çok boyutlu ilişkilerden bahsetti.

Bu yıl içinde Kıbrıs’a yapacağı bir sonraki ziyareti dört gözle beklediğini belirten Ürdün Kralı, Orta Doğu’daki durumu, ülkesinin çözüme ulaşma çabalarını, Gazze Şeridi’ndeki muazzam insani ihtiyaçları anlattı.

Yeni Büyükelçi Avetisyan da Cumhurbaşkanı Christodoulides’in içten selamlarını Ürdün Kralı'na iletti; Kıbrıs hükûmetinin iki ülke arasındaki ilişkileri ve iş birliğini hem ikili olarak hem de Yunanistan ile üçlü iş birliği çerçevesinde daha da güçlendirme ve derinleştirme isteğini vurguladı.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı