Kıbrıs Kanser Hastaları ve Aileleri Derneği (PASYKAF) tarafından sunulan hizmetlerin, önleme programlarının ve araştırmaların devamını, geliştirilmesini ve sürekli iyileştirilmesini sağlamak üzere fon toplamak amacıyla, Derneğin 33’üncü “Yaşam İçin Birlikte” bilgilendirme ve mali destek kampanyası, “Çok Şey İfade Ediyor” sloganıyla, resmî lansmanı 28 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Kıbrıs Kanser Hastaları ve Aileleri Derneği kampanyayı tanıtmak üzere salı günü Leventis Galerisi'nde Sağlık Bakanı Michael Damianos'un da katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi. Derneğin 2023 yılında Kıbrıs genelinde gerçekleştirdiği 39.254 etkinlikle ile 7.968 hasta ve ailesinin ihtiyaçlarına cevap verdiği bildirildi.

Açıklamada belirtildiği üzere, Kıbrıs'ta her yıl 4.000 yeni kanser teşhisi konuluyor ve Sağlık Bakanlığı Kanser Kayıt Merkezi verilerine göre, 16-64 yaşları arasında yaklaşık 1.800 kişiye kanser teşhisi konuldu. Bu bilgi bugün kanser teşhisi konulan kişilerin yaklaşık %40'ının çalışma yaşında olduğu anlamına geliyor.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı