Savunma Bakanı Vasilis Palmas, çarşamba günü Ermenistan Savunma Bakanı Suren Papikyan ile Ermenistan'ın başkenti Erivan'da bir araya geldiği resmî ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarda Ermenistan ile iş birliğini mükemmel olarak nitelendirdi.

Bakan, Kıbrıs'ın, Ermenistan'ın Kıbrıs sorununun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları temelinde çözümü için tüm uluslararası ve bölgesel örgütlere verdiği desteğe minnettar olduğunu ifade etti.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Kıbrıs ve Ermenistan arasındaki mükemmel ilişkiler ve iki halk arasındaki tarihi bağların yanı sıra iki ülke ve Yunanistan arasındaki üçlü mekanizma çerçevesinde savunma ve güvenlik alanlarındaki mükemmel iş birliği teyit edildi.

Açıklamada ayrıca, iki Bakanın uluslararası gelişmeleri, Doğu Akdeniz bölgesindeki güvenlik durumunu, İsrail'de devam eden çatışmanın sonuçlarını ve Lübnan'da tırmanan durumu ve başta Ermenistan olmak üzere geniş Kafkasya bölgesindeki güvenlik durumunu da ele aldığı belirtildi.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı