Birleşik Krallık, İsrail ile artan gerginliğin ardından Lübnan’dan olası bir toplu tahliyeye yönelik hazırlıkları hızlandırma yolunda ilk adım olarak Kıbrıs’a ek askeri personel konuşlandırmaya başladı.

700 asker, herhangi bir tahliyede kritik bir duraklama noktası olacak olan RAF Akrotiri üssünde konuşlanmış Birleşik Krallık kuvvetlerine katılacak.

Ülkeyi terk etmeleri yönündeki tekrarlanan çağrılara rağmen 10.000 kadar Birleşik Krallık vatandaşının hâlâ Lübnan’da olduğuna inanılıyor.

Bu çağrı, New York’taki BM Genel Kurulu’na gitmek üzere salı gecesi, partisinin Liverpool'daki konferansından ayrılan Başbakan Sır Keir Starmer tarafından yinelendi.

Acil durum planlarını hızlandırmaktan bahseden Sır Keir Starmer, “Gerçekten, gerçekten net olmamız önemlidir. Şimdi ayrılma zamanıdır” şeklinde konuştu.

Tahliye planlaması, salı günü Savunma Bakanı John Healey başkanlığında  Sivil Acil Durumlar Komitesi tarafından yapılan bir Kabine Ofisi Brifing Odaları (Cabinet Office Briefing Rooms) COBRA toplantısında da görüşüldü.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı