Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından organize edilen Avrupa Bina Kontrol Konsorsiyumunun (CEBC) iki yıllık toplantısından biri, 13-15 Ekim tarihleri arasında Baf bölgesindeki Peyia köyünde gerçekleştiriliyor.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, konferansın ana gündem maddeleri arasında bina kontrolü alanındaki gelişmeler ve Kıbrıs'ın modernizasyon ve geliştirme ruhsatlandırmasının basitleştirilmesi çabaları kapsamında uygulamaya koyduğu yeni ruhsatlandırma prosedürlerinin tanıtılması yer alıyor.

Açıklamada, "CEBC toplantısının Kıbrıs İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenmesi, ülkemizin bina kontrolü alanındaki rolünün önemli bir tanınmasıdır. Mevcut ve yeni politikalar hakkında görüş ve bilgi alışverişi, öncelikle vatandaşların hizmeti, kalkınma ve nihayetinde ülke ekonomisi yararına, ulusal düzeyde uygulanan uygulamaların iyileştirilmesi için ülkemizin yetkilileri açısından önemlidir" denildi.

CEBC'nin rolü ve hedefleri

--------------

CEBC, üye ülkelerden bilgi toplama, analiz etme ve karşılaştırma yoluyla Avrupa'daki bina kontrolü sektöründe en iyi uygulama modellerinin benimsenmesi ve uygulanmasını hedefliyor. Konsorsiyum, katılımcı ülkeler arasında teknik bilgi ve iş birliği alışverişini teşvik ederek, bina kontrolünü düzenleyen yasal çerçeve ve standartların güçlendirilmesini amaçlıyor. Ayrıca, ruhsatlandırma alanındaki sorunlar ve zorluklar için çözüm arayışında bulunuyor.

Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, 2004 yılından bu yana CEBC'nin üyesi olarak ülkeyi temsil ediyor. Bakanlığın Teknik Hizmetler Direktörü Kyriakos Kouros, konsorsiyumun Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı