Kırsal Kalkınma ve Çevre Bakanı Maria Panayiotou, 9. Uluslararası "Okyanus Konferansımız" (Our Ocean Conference, OOC-9) etkinliğine katıldı. Etkinlikte gerçekleştirdiği konuşmada Bakan, "Kıbrıs'ın Taahhüdünün yanı sıra deniz kirliliğini izlemek için geliştirdiğimiz programda ve 'Bir Plajı Evlat Edin' programında uygulanacak önlemlerle, deniz ekosistemimizdeki plastik kirliliğinin önemli ölçüde azaltılmasına ve herkes için daha iyi bir çevreye katkıda bulunuyoruz" dedi. 

Yunanistan'ın ev sahipliğinde 15-17 Nisan 2024 tarihleri arasında Atina'daki Stavros Niarchos Vakfı Kültür Merkezi'nde düzenlenen bu Uluslararası Konferans, Yunanistan'ın okyanus sürdürülebilirliği ile ilgili uluslararası zorlukların yönetilmesine ve yeni aşkın kavramların geliştirilmesine aktif katkısını vurgulamayı amaçlıyor.

Tarım Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Tarım, Kırsal Kalkınma ve Çevre Bakanı Petrides Panayiotou, konferansta Bakanlık Çevre Dairesi yetkilileri eşliğinde okyanus güvenliği, denizcilik sektöründe yeşil geçiş ve deniz kirliliğinin yönetimi gibi konuları kapsayan foruma katıldı.

Konuşmasında, Kıbrıs için önemli bir sorun olan plastiklerden kaynaklanan deniz kirliliğiyle mücadele konulu bir panelde Panayiotou, mevcut durumu ve Kıbrıs'ın deniz sularındaki çöpleri yönetmek için alınan önlemleri anlattı.

Konferansa katılımı bağlamında, Çevre Bakanı salı günü Bozulmamış Denizler Örgütü temsilcileriyle bir araya gelerek, deniz koruma alanları oluşturmanın, özellikle yerel topluluklara faydalarını vurgulamayı amaçlayan bir iş birliği başlatmak üzere görüştü.

Bu öğleden sonra ise Bakan Yunan mevkidaşı Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı Theodoros Skylakakis ile çevre yönetimiyle ilgili konularda iki ülke, Yunanistan ve Kıbrıs arasındaki iş birliğini güçlendirmenin yollarını ele alacakları bir toplantı gerçekleştirecek.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı