Hükûmet Sözcüsü Konstantinos Letymbiotis, hükûmetin ekonomiyi büyüme yoluna sokacak politikaları uygulamaya devam edeceğini, gücünü ve dayanıklılığını koruyacağını belirtti.

Kıbrıs'ın 2024 yılında Avro Bölgesi'nde en yüksek büyüme oranına sahip üç ülke arasında yer aldığına dikkat çeken Letymbiotis, tahminlerin, 2024 yılında ekonominin olumlu seyrettiğini ve ekonomik aktivitenin güçlü oranda artacağını gösterdiğini ifade etti.

Avrupa Komisyonu'nun dün açıklanan bahar tahmini hakkında yorum yapan Hükûmet Sözcüsü, Kıbrıs'ın büyüme oranının 2024 yılında yaklaşık 2,0 puan daha yüksek olduğunu, bunun ekonominin dayanıklılığını ve esnekliğini doğruladığını, enflasyonun ise enflasyonist baskıların azaldığı bir ortamda %2 hedefine doğru düşüş eğilimini sürdürmesinin beklendiğini söyledi.

Sözcü ayrıca, kamu borcunun hızla düşmesiyle birlikte malî dengenin fazla vermeye devam ettiğini ve iş gücü piyasasının dayanıklılığını sürdürdüğünü kaydetti.

Letymbiotis, 2024 ve 2025 yılları için ekonomik büyümenin güçleneceği ve istihdamın nispeten istikrarlı bir hızla artmaya devam edeceğinin, işsizliğin aşağı yönlü bir seyirde ve 2024'te %5,6, 2025'te ise %5,4 ile sınırlı kalacağının tahmin edildiğini bildirdi.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı