Andreas Papaconstantinou yeni Sayıştay Başkanı olarak atandı

 

 

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, atama dolayısıyla 2 Ekim Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir tören düzenlenecek.

Açıklamada, Andreas Papaconstantinou’nun Sertifikalı Denetçi ve Sertifikalı İç Denetçi olarak deneyimi ve yeterliliklerinin yanı sıra hem özel hem de daha geniş kamu sektöründeki deneyiminin kendisine verilen önemli görevlerin yerine getirilmesi için bir garanti olduğuna işaret edildi.

Denetim Ofisi’nin görevinin, çalışmalarının ve kurumun kendisinin, şeffaflığın, kamusal hesap verebilirliğin, yolsuzlukla mücadelenin ve iyi yönetimin savunulmasının korunmasında son derece önemli olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Papaconstantinou’nun, Cumhurbaşkanı Christodoulides’in reform programıyla desteklenen Sayıştay’ın geliştirilmesine destek ve önemli katkı sağlamak üzere çağrılacağı bir zamanda Cumhuriyet Sayıştay Başkanlığı görevini üstlendiği vurgulandı.

Andreas Papaconstantinou’nun, Muhasebe, Finans ve Ekonomi alanında lisans, İşletme Yönetimi alanında yüksek lisans, Pastoral ve Sosyal Teoloji alanında lisans derecesi bulunuyor.

Yüksek Mahkeme geçen hafta, uygunsuz davranışlar nedeniyle Odysseas Michaelides’in Sayıştay Başkanlığı görevinden alınmasına karar vermişti.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı