Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu çalışmaları çerçevesinde bulunduğu New York'ta temaslarına salı günü de devam ediyor.

Nikos Christodoulides, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ile üçlü bir toplantıya katılacak.

Cumhurbaşkanı aynı gün BM Genel Sekreteri tarafından Genel Kurula katılan devlet başkanları için verilen bir resepsiyona, ardından 79’uncu BM Genel Kurulu’nun açılış oturumuna katılacak.

Christodoulides gün içinde Ermenistan Başbakanı Nikol Pashinyan, Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Sabah Halid El-Hamad El-Sabah ve Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ile ayrı ayrı ikili görüşmelerde bulunacak.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis de yerel saatle 18.00'de (Kıbrıs saatiyle 01.00'de) Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Cumhurbaşkanı Christodoulides ile bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Christodoulides’in dün açıkladığı üzere görüşmede Kıbrıs-Yunanistan elektrik bağlantı projesinin ele alınması bekleniyor.

Mitsotakis, yerel saatle 11.40’ta (Kıbrıs saatiyle 18.40’ta), Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yapacak. Erdoğan daha sonra BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşecek.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı