İnşaat Müteahhitleri Birlikleri Federasyonunun (OSEOK) 29. Yıllık Genel Kurulunda Cumhurbaşkanı adına konuşan Ulaştırma, İletişim ve Bayındırlık Bakanı Alexis Vafeades, hükûmetin büyük alt yapı projelerinde kamu çıkarının tehlikeye atılmasına karşı kararlı duruş sergilediğini bildirdi.

Müteahhitlerin büyük alt yapı projelerinde gecikmelerinden ve ek talep isteklerinden söz eden Vafeades, hükûmetin Kıbrıs vatandaşlarına borçlu olunan yardımların azaltılması taleplere boyun eğilmeyeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı'nın bu konudaki kesin görüşünü tekrarlayan Alexis Vafeades, Kıbrıs’ın şantaja boyun eğmediğini, kamu çıkarına zarar verecek sözleşme değişikliklerini, özellikle de mahkemede itiraz edilebilecek olanları kabul etmediğini, temel sözleşme koşullarının bozulmadan kalması gerektiğini ifade etti.

Hükûmetin taahhütlerini yerine getirirken ortaklarından da aynısını beklediğini kaydeden Vafeades, “Kamu çıkarının ihlâl edildiğini algılayana kadar mükemmel iş birlikçiyiz. Bu noktada sınırlarımızı çizer, haklarımızı savunur ve yasal haklarımızı kullanırız” şeklinde konuştu; gecikmelere yol açsa da hükûmetin, haklı olmadığı sürece müteahhitlere daha fazla para ödemeyi kabul etmeyeceğini vurguladı.

Şu anda 862 milyon avro değerinde 40 projenin devam ettiğini ve Bayındırlık Bakanlığı'nın önemli yol çalışmaları planladığını açıklayan Bakan, “Bu rakam ülkemiz için benzeri görülmemiş bir rakamdır. Devlet fonları ve Avrupa Birliği'nin ortak finansmanı yoluyla gerçekleştirilecektir” şeklinde konuştu.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı