Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuéllar’ın BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’i bilgilendirmek amacıyla muhtemelen haziran ayının ilk yarısında  New York'a gideceğini söyledi.

Baf’ta açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Christodoulides, Bayan Holguín’in 1 Haziran tarihinden sonra ve muhtemelen haziran ayının ilk yarısında  New York’a gideceğini ve BM Genel Sekreteri’ni Kıbrıs sorunundaki temasları hakkında bilgilendireceğini belirtti.

Nikos Christodoulides, Kıbrıs Rum tarafının diyaloğa hazır olduğunu belirterek, "Bizim tarafımızdan bir kez daha tekrar edeyim, biz diyaloğa hazırız, biz tartışmaya hazırız, diyalogdan korkmuyoruz, diyalogdan kaygımız yok. Ne istediğimizi biliyoruz, nereye gitmek istediğimizi biliyoruz ve umarım ya Türk tarafından olumlu bir yanıt gelir ya da bizzat Genel Sekreter'den bir davet gelir" dedi.

Kıbrıs Türk tarafından olumlu yanıt gelip gelmediğiyle ilgili bir soruya Cumhurbaşkanı Christodoulides, şu ana kadar herhangi bir bilgilendirme olmadığı yanıtını verdi.

KHA/JV/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı