Kıbrıs Bankası (Bank of Cyprus) Onkoloji Merkezi, Birleşik Krallık'taki kanser tedavileri ve modern teknolojilerde dünya çapında ünlü Royal Marsden Hastanesi (RMH) ile stratejik bir iş birliğine başladığını duyurdu.

Yapılan açıklamada bu iş birliğinin, Kıbrıs Bankası Onkoloji Merkezi tarafından Mikro Hücreli Olmayan Akciğer Kanseri (Non-Small Cell Lung Cancer - NSCLC) hastalarına sunulan tedaviyi güçlendireceği ve merkezi bölgedeki bir mükemmeliyet merkezi hâline getireceği belirtildi.

Kıbrıs Bankası Onkoloji Merkezi, bu hastaların analiz sonuçlarının işlenmesi ve analizindeki karmaşıklık ve zorlukları kabul ederek, Next Generation Sequencing (NGS) tekniklerini kullanarak RMH ile iş birliğine gitti. Bu adım, hastalara daha geniş bir bilimsel bilgi yelpazesi sunmayı amaçlıyor.

İş birliği çerçevesinde, Onkoloji Merkezi'nin akciğer kanseri multidisipliner ekibi, Royal Marsden Hastanesi'nin Moleküler Hedeflenmiş Tedavi ekibiyle Profesör Sanjay Popat liderliğinde çevrim içi toplantılar düzenleyecek. Bu toplantılarda Kıbrıslı akciğer kanseri hastalarının moleküler ve klinik verileri görüşülerek tedavi stratejileri belirlenecek.

Bu inisiyatifin, moleküler testlerin hassas işlenmesini iyileştirerek, Mikro Hücreli Olmayan Akciğer Kanseri hastaları için bireyselleştirilmiş tedavilerin etkinliğini artırması bekleniyor.

İki tıp merkezi, her hastanın klinik, moleküler ve diğer uzmanlık bilgilerini analiz edecekleri, Multi-Disciplinary Team Meetings (MDTs) adını verdikleri ortak oturumlar düzenleyecek. Bu yaklaşım, NSCLC hastalarına en iyi yönetim planlarını oluşturmak için detaylı tartışmalara olanak sağlayacak.

Dahiliye Onkoloji Uzmanı Dr. Haris Hadjiyiannis, bu stratejik iş birliğinin hastaların Royal Marsden Hastanesi ekibinin deneyimlerinden yararlanarak en iyi tedavi yönetimini almalarını sağlayacağını belirterek "Bu iş birliği, akciğer kanseri hastalarına onkolojik bakım sunumunda yeni standartlar oluşturmayı hedeflemektedir" diye ekledi.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı