Genel Seçim Kurulu Başkanı, oy kullanmak isteyen Kıbrıslı Türklere, Kimlik Kartı numaralarını ve doğum tarihlerini kullanarak https://etv.elections.moi.gov.cy adresindeki çevrim içi hizmet üzerinden özel seçmen listesinde yer alıp almadıklarını kontrol etmeleri ve doğrulamaları tavsiyesinde bulundu.

Açıklamaya göre, özel seçmen listesinde olmayanlar muhtemelen serbest bölgelerde kayıtlı veya herhangi bir adres bilgisi paylaşmamış olan kişiler. Bu kişilerin, aralık ayından 2 Nisan 2024 tarihine kadar yapılan bilgilendirmelere yanıt vermediği ve adreslerini güncellemedikleri, bu nedenle de otomatik olarak seçim hakkı kazanamadıkları belirtildi.

Bu nedenle, özel seçmen listesinde bulunmayanların seçim günü özel seçim merkezlerine gitmemeleri önerilmektedir; aksi takdirde oy pusulası alamayacak ve oy kullanamayacaklar.

Ayrıca, başka bir kazada seçim hakkını kullanmak için beyanda bulunan Kıbrıslı Türk seçmenler, Kıbrıs seçim listelerinden çıkarılmış olup, isimleri çevrim içi hizmette görünmeyecektir.

Daha ayrıntılı bilgi için, seçmenler 22 867 640, 22 867 643, 22 867 614 ve 22 867 714 numaralı telefonlardan İçişleri Bakanlığı Seçim Hizmetleri ile iletişime geçebilirler.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı