İtalya'nın iki kez şampiyon olan Portekiz'i 3-0'lık sonuçla yenerek EURO U-17 kupasını kazanmasıyla Kıbrıs Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen EURO U-17 final etapları çarşamba günü Limasol ALPHA-MEGA Stadyumu'nda 16 günden beri yapılan 30 karşılaşma tamamlandı.

 

Futbol Federasyonu Sözcüsü Konstantinos Siamboullis, maçtan sonra Kıbrıs Haber Ajansına (KHA) açıklamalarda bulundu.

 

UEFA çalışanlarının kendilerine organizasyon açısından beklentilerini aştıklarını söylediğini belirten Siamboullis, bu etkinliğin herkese bir miras bıraktığını vurguladı.

 

Siamboullis bu etkinliğin Kıbrıs Futbol Federasyonu için ne anlama geldiği sorusuna yanıtında, “Küçük bir Federasyon olabileceğimizi ancak büyük etkinlikler düzenleyebileceğimizi gösterdik” dedi.

 

İtalya, 7.120 seyirci önünde Portekiz'i 3-0 yenerek Avrupa (EURO U-17) şampiyonu oldu.

 

Ödüller, Kıbrıs Futbol Federasyonu Başkanı Giorgos Koumas ve rakip takımların temsilcilerinin huzurunda UEFA Genel Sekreteri Theodoros Theodoridis tarafından verildi.

 

20 Mayıs'tan 5 Haziran'a kadar EURO U-17'nin kalbi Kıbrıs'ta attı. Kıbrıs'ta ilk kez düzenlenen en büyük futbol etkinliği olan bu organizasyonda maçlar altı stadyumda, Limasol'daki “Tasos Markou”, “AEK Arena”, “Antonis Papadopoulos”, “Ammochostos – Epistrofi”, “Dasaki Achnas” ve “Alphamega” Stadyumu’nda yapıldı. 4 gruba ayrılan turnuvaya toplamda 16 takım katıldı.

 

KHA/MG/MHY/2024

 

Kıbrıs Haber Ajansı