Dışişleri Bakanı Constantinos Kombos, ABD’deki temaslarına pazartesi günü “Dış İlişkiler Konseyi” adlı düşünce kuruluşunda kapalı yuvarlak masa toplantısına katılımıyla başlıyor. Dışişleri Bakanı daha sonra AJC Global Forum konferansında bir konuşma yapacak.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Washington, New York ve Chicago'yu ziyaret edecek olan Kombos, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve BM barış operasyonlarından sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix ile de görüşmelerde bulunacak.

Kombos, 11-13 Haziran tarihleri ​​arasında PSEKA Konferansı'na açılış konuşmacısı olarak katılacak.

PSEKA'nın görüşmeleri sırasında Dışişleri Bakanı, Türk işgalinin 50. yıl dönümü dolayısıyla Basın ve Enformasyon Dairesi arşivinden fotoğrafların yer aldığı bir fotoğraf sergisinin açılışını yapacak.

Constantinos Kombos ayrıca ABD Senato ve Kongre'nin önde gelen üyeleri ve diğer yetkililerle de toplantılar yapacak.

Kombos 14 Haziran Cuma günü New York'a geçecek ve burada UNFICYP'in Kıbrıs'taki varlığının 60’ıncı yıl dönümü dolayısıyla Birleşmiş Milletler Genel Merkezinde düzenlenen etkinlikte ana konuşmacı olacak. Etkinlikte ayrıca Basın ve Enformasyon Dairesinin PIO  “Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün 60 Yılı” konulu fotoğraf sergisi de yer alacak.

Dışişleri Bakanı, BM Genel Sekreter Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix ile bir toplantı yapacak ve BM Güvenlik Konseyi'nin daimî üyeleriyle bir çalışma yemeğine katılacak.

Kıbrıs'ın 2025-2027 İnsan Hakları Konseyi'ne adaylığı için BM Genel Merkezinde düzenlenen etkinlikte konuşma yapacak olan Kombos daha sonra Chicago'ya gidecek ve burada 15 Haziran Cumartesi günü Chicago Küresel İlişkiler Konseyi düşünce kuruluşu tarafından düzenlenen bir etkinliğin açılış konuşmacısı olacak.

Dışişleri Bakanı Kombos, ABD ziyaretinin son gününde, 17 Haziran Pazartesi günü ABD Dışişleri Bakanlığı'nda, Dışişleri Bakanı Blinken’le görüşecek. Görüşmede, Kıbrıs sorunu, ikili ilişkilerin daha da derinleştirilmesi ve Ortadoğu’daki gelişmeler ele alınacak.

Constantinos Kombos ABD Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Jon Finer ile de bir görüşme yapacak.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı