Limasol'da 27-28 Haziran 2024 tarihlerinde Sürdürülebilir Kalkınma için Akdeniz Eğitim Stratejisine ilişkin MED9 Bakanlar Toplantısı ve Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu, UNECE Bölgesel Toplantısı gerçekleştirilecek.

MED9 Bakanlar Toplantısı, Avrupa Birliği'nin dokuz Akdeniz üye ülkesinin Eğitim Bakanları ve üst düzey yetkililerin katılımıyla Park Lane Otelinde yapılacak.

UNECE Bölgesel Toplantısı'na ise UNECE bölgesindeki 56 ülkeden Bakanlar, üst düzey yetkililer ve kamu-özel sektör temsilcileri katılacak. Toplantının konusu "Yeşil yenilik ve girişimcilik için güçlendirme aracı olarak Sürdürülebilir Kalkınma Eğitimi" olacak.

Eğitim, Spor ve Gençlik Bakanı Dr. Athena Michaelidou, konferans web sitesindeki mesajında söz konusu etkinliğin UNECE bölgesinde ESD (Sürdürülebilir Kalkınma Eğitimi) ve gençlik konusunda düzenlenen ilk forum olduğuna dikkat çekerek, Kıbrıs Cumhuriyeti, UNECE, İsviçre Hükûmeti ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı UNEP tarafından organize edildiğini belirtti.

Sürdürülebilir eğitim konusunda önemli paydaşlar olarak, 56 Birleşmiş Milletler üyesi ve dokuz Akdeniz ülkesini temsil ediyor.

Bakana göre, "Yeşile Gitmek" sloganı altında çevre sorunların âcil ihtiyacının hiç olmadığı kadar önemli olduğu bir süreçte sürdürülebilirlik davasına adanan etkinlik önem arz ediyor.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı