Dışişleri Bakanı Constantinos Kombos, ABD Kongre Binası'nda Kıbrıs-ABD ilişkilerinin daha da geliştirilmesi yönündeki ortak isteğin doğrulandığı toplantılar yaptı.

Kombos çarşamba günü Kongre Binası önünde yaptığı açıklamada, ABD ziyareti kapsamında Kongre Binası'nı ziyaret ettiğini, Senato Dışişleri Komitesi Başkanı, Senato ve Temsilciler Meclisi'ndeki Demokratların liderleriyle toplantı yaptığını söyledi.

Başta Kıbrıs sorunu olmak üzere bölgedeki gelişmeleri, Kıbrıs'ın artan rolünü ve Kıbrıs ile ABD arasındaki iş birliğini görüşme fırsatı bulduğunu ifade eden Dışişleri Bakanı, bu görüşmelerden çıkan ortak sonucun ABD ile Kıbrıs arasındaki mükemmel ilişkinin teyit edilmesi olduğunu, ABD ile Kıbrıs arasında kurulan iş birliği ve ABD ile stratejik müttefik olarak bu ilişkiyi daha da geliştirmek için ortak çabaları bulunduğunu belirtti.

Bu arada Kongre binası önünde, Türkiye’nin Kıbrıs'ı işgalinin üzerinden geçen 50 yılı kınayan sembolik bir mum ışığı töreni düzenlendi.

Dışişleri Bakanı Kombos, katılımcılara yaptığı konuşmada, "Elli yıldan bu yana ülkemizin üçte biri işgal altındadır. Saldırganlık ödüllendirilemez. Yeter. Kıbrıs için adalet sağlanana kadar Kıbrıs'ın, adamızın yeniden birleşmesi sağlanana kadar mücadelemizin devam edeceğini açıkça belirtmek için buradayız” dedi.

Constantinos Kombos ayrıca X platformunda yer alan gönderisinde, “Türk işgalinin trajik 50’nci yıl dönümü dolayısıyla ABD Kongre Binası önünde sembolik Mum Işığı Nöbeti'ne katılan Bayan Pelosi ile tanışmaktan onur duyduğunu” yazdı.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı