Kıbrıs Radyo Yayın Kurumunda (KRYK) örgütlü sendikalar, yeni emeklilik planı kapsamında emekli olan çalışanlara emeklilik haklarının ödenmesi amacıyla 12 Temmuz Cuma günü ana haber saatinde iş bırakma kararı aldı.

Sendikaların, 8 Temmuz Pazartesi günü, EURO 2024 Avrupa Şampiyonası’nın finalinin gösterimi de dâhil olmak üzere 13 ve 14 Temmuz tarihlerindeki hafta sonu programlarını etkilemesi muhtemel daha fazla önlem açıklaması bekleniyor.

Kıbrıs Haber Ajansına konuşan Kıbrıs Yarı Devlet, Belediye ve Yerel Yönetim İşçileri ve Çalışanları Sendikası Genel Sekreteri Nikos Grigoriou, cuma günü öğle saatlerinde düzenlenen bir basın toplantısında, KRYK ve örgütlü sendikalar tarafından, kamu sektörü çalışanları için yeni emeklilik planının kabul edildiği ve uygulamaya konulduğu Aralık 2022 itibariyle, KRYK'de çalışan 8 daimî işçinin emekli olduğunu ve yasa kapsamında emeklilik haklarını alamadıklarını bildirdi. Söz konusu işçiler arasında 18 aydır emekli maaşının ödenmesini bekleyen bir işçi de bulunuyor.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı