Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin hiçbir şekilde silahlı çatışmalara katılmadığını belirterek “Kıbrıs Cumhuriyeti çözümün bir parçasıdır; sorunun parçası değil” dedi.

Kıbrıs Üniversitesinin mezuniyet töreni çerçevesinde açıklamada bulunan ve Lübnan’da Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın Kıbrıs Cumhuriyeti’ne karşı yönelttiği tehditleri yorumlayan Cumhurbaşkanı Christodoulides, söz konusu açıklamaları okuduğunu belirterek “Kıbrıs  Cumhuriyeti hiçbir şekilde silahlı çatışmalara katılmıyor” dedi.

Nikos Christodoulides, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin sorunun parçası olmadığını; Kıbrıs Cumhuriyeti’nin çözümün parçası olduğunu vurguladı.

Kıbrıs’ın rolü kurulan insanî koridordan ispat edildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Christodoulides, Kıbrıs’ın rolünün hem Arap dünyasından hep de uluslararası camiadan  tanınan bir rol olduğuna işaret etti.

Kıbrıs’ın savaşa hiçbir şekilde katılmadığını ve sorunun bir parçası olmadığını vurgulayan Nikos Christodoulides, “tam tersine; somut eylemlerle çözümün bir parçası olduğumuzu pratikte kanıtlıyoruz” dedi.

Hizbullah liderinin açıklamaları ışığında  yabancı liderlerle temaslarda bulunup bulunmayacağıyla ilgili bir soruya Cumhurbaşkanı Christodoulides, “tabii ki diplomatik  yollarla ” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Christodoulides, Kıbrıs’ın eylemlerinin gizli olmadığını ve Kıbrıs’ın çözümün parçası olduğuna işaret etti.

KHA/JV/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı