Kıbrıs'ta 2024 yılı içinde yaklaşık 300 yeni "akıllı" otobüs durağı kurulacak ve mevcut 100 durak onarılacak. Ulaştırma, İletişim ve Bayındırlık Bakanı Alexis Vafeades, otobüs durakları ve barınaklarının Kıbrıs genelinde yükseltilmesi projesi hakkında perşembe günü düzenlenen basın toplantısında bu bilgileri paylaştı. Bakan, önceliğin yoğun kullanılan ana güzergâhlardaki duraklar olacağını belirtti.

Bakan, Strovolos Endüstri Bölgesi'ndeki Air Control tesislerinde yaptığı konuşmada, "şu anda durak ve barınak standart örnekleri sonuçlandırılıyor ve Temmuz 2024'te başlaması planlanan toplu üretim hazırlıkları tamamlanıyor" dedi.

Yeni barınak tasarımlarının Demades Design Ltd. şirketi tarafından hazırlandığını ve hem yerel koşulları hem de yerleştirme alanını dikkate aldığını sözlerine ekledi. Projenin uygulamasının 74 milyon avroluk toplam sözleşme kapsamında A.S. Air Control LTD & AMCO A.B.E.E. J.V. ortak girişimi tarafından üstlenildiğini de belirtti.

Mevcut barınakların onarım çalışmalarının zaten başladığını, yoğunlaştırılacağını ve yeni durak/barınak kurulumlarıyla paralel devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Bakan ayrıca Bakanlığın, yeni proje kapsamına alınana kadar yerel yönetimlerin otobüs barınağı ihtiyaçlarını karşılamak için yürürlükteki teşvik planını sürdürdüğünü de hatırlattı.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı