Temsilciler Meclisi üyesi Panikos Leonidou (başkan), Marinos Mousiouttas ve Elias Myrianthous, 25-27 Haziran tarihleri arasında Sicilya’daki Helen topluluklarına ziyaret gerçekleştirecekler. Bu ziyaretin ardından, 28-29 Haziran tarihlerinde Palermo'da düzenlenecek olan 31. Ortodoks Parlamenterler Asamblesi (IAO) Genel Kurul toplantısına katılacaklar.

Genel Kurul toplantısında, geçtiğimiz ay Selanik'te yapılan ve "Günlük Yaşamda Hristiyan Değerlerinin İfadesi Olarak Siyaset" konulu Uluslararası Siyasî Konferansın sonuçlarına dayanarak, IAO'nun üstlenmesi gereken yeni rol ele alınacak.

Sicilya’daki Yunan topluluklarına yapılan ziyaret sırasında, milletvekilleri devlet ve dinî temsilcilerle bir araya gelerek, bölgedeki dini ve kültürel alanları ziyaret edecekler.

Ziyaret kapsamında, 26 Haziran Çarşamba günü Messina Belediye Binasında ve 29 Haziran Cumartesi günü Palermo'daki Sicilya Bölgesel Meclisinde "Ayasofya: Dünyadaki Tanrı Bilgeliği Kiliseleri" adlı IAO'nun özel baskısının sunumları gerçekleştirilecek.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı