Avrupa İşlerinden Sorumlu Müsteşar Marilena Raouna, Avrupa Birliği (AB) Genel İşler Konseyi toplantısına katılmak üzere pazartesi günü Lüksemburg’a gitti.

Raouna salı günü başlayacak Konsey toplantısının oturum aralarında Üçlü Başkanlıktaki mevkidaşlarıyla görüşecek.

Müsteşarlıktan pazar günü yapılan basın açıklamasına göre Konseyin gündeminde, üçüncü ülkeler tarafından çıkar temsilinin şeffaflığına ilişkin teklif edilen Direktif ve Macaristan’da hukukun üstünlüğünün durumuna ilişkin duruşma gibi önemli konular yer alıyor.

Konsey ayrıca 27-28 Haziran’da gerçekleştirilecek Avrupa Konseyi Zirvesi'nde, Ukrayna’daki durum, Orta Doğu ve AB’nin 2024-2029 dönemine ilişkin Stratejik Gündemi gibi konuları tartışacak. Savunma, güvenlik ve rekabet gücü de Avrupa Konseyi’nin gündeminde yer alacak.

Basın açıklamasında, Genel İşler Konseyi oturum aralarında Raouna’nın Üçlü Başkanlıktaki mevkidaşları, Polonya Avrupa İşleri Müsteşarı Magdalena Sobkowiak-Czarnecka ve Danimarka Avrupa İşleri Müsteşarı Jonas Bering Liisberg ile görüşeceği belirtildi.

Toplantıya AB Konseyi Genel Sekreterliğinden temsilciler de katılacak. Toplantının amacı, Üçlü ile Genel Sekreterlik arasındaki iş birliği çerçevesini oluşturmak ve Üçlü Başkanlıkların hazırlıkları konusunda görüş alışverişinde bulunmak olarak açıklandı.

Müsteşar Raouna, Moldova ve Ukrayna ile katılım müzakerelerinin başlatılması çerçevesinde Lüksemburg'da aynı gün yapılması planlanan hükûmetler arası konferanslara ve çarşamba günü Brüksel'de Karadağ ile yapılacak hükûmetler arası konferansa katılacak.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı