Müsteşar Marina Hadjimanoli, Kıbrıs denizciliğini, özellikle de Kıbrıs gemi sicilinin tanıtımı ve teşviki amacıyla Cenevre'de bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Denizcilik Müsteşarlığından yapılan açıklamada, Hadjimanoli'nin 20 Haziran'da Kıbrıs denizciliğini ve özellikle Kıbrıs gemi sicilini tanıtmak ve teşvik etmek için Cenevre'ye gittiği belirtildi.

Hadjimanoli, dünyanın en büyük konteyner taşıma şirketlerinden biri olan MSC (Mediterranean Shipping Company) grubunun kurucusu ve başkanı Gianluigi Aponte ile görüşerek dünya denizciliğini etkileyen güncel gelişmeleri ele aldı. Yapılan açıklamada, "MSC, filosuna yakın zamanda inşa edilmekte olan yeni ve modern gemiler katmayı planlıyor" denildi. Bu çerçevede, "şirketin gereksinim ve standartlarına tam olarak cevap veren Kıbrıs gemi sicili hizmetleri ve avantajları doğrultusunda, MSC filosunun Kıbrıs bayrağı taşıyan gemiler ile güçlendirilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı" belirtildi.

Ayrıca, Hadjimanoli, MSC Cruises başkanı Pierfrancesco Vago ve diğer üst düzey şirket yetkilileri ile bir araya gelerek yolcu gemisi sektörü ile ilgili konuları ve şirketin Denizcilik Müsteşarlığı ile iş birliğini güçlendirme potansiyelini ele aldı.

Son olarak, İsviçre Armatörler Birliği ile yapılan toplantıda, Hadjimanoli'nin "Kıbrıs bayrağı altında gemi tescili yapmanın, Kıbrıs’ta bir denizcilik şirketi kurmanın ve Kıbrıs tonaj vergisi sistemi hükümlerinin sağladığı rekabetçi avantajları ve hizmetleri" tanıtma fırsatı bulduğu ifade edildi.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı