Denizcilik Müsteşarı Marina Hadjimanoli, küresel deniz taşımacılığını etkileyen jeopolitik gerilimler nedeniyle iki yıl süren düşüşün ardından Kıbrıs bandıralı gemi filosunda iki yıl içinde ilk kez artış olduğunu söyledi.

Uluslararası İş Dünyası Konfederasyonu (CIBA) tarafından Limasol'da düzenlenen Uluslararası İş Forumu'nda konuşan Hadjimanoli, Ukrayna'daki savaşın ardından jeopolitik gerilimlerin artması ve Yemen’deki Husiler tarafından seyrüsefer serbestisinin engellenmesinin ardından, zorlukların artarak devam edeceğini ve bu yıl dalgalanmalara yol açacağını belirtti.

Hadjimanoli, Denizcilik Müsteşarlığı tarafından sunulan hizmetlerin sürekli olarak iyileştirilmesi ve güçlendirilmesinin Christodoulides Hükûmeti tarafından en başından beri belirlenen ana önceliklerden biri olduğunu vurguladı ve sonuçlardan çok memnun olduklarını sözlerine ekledi.

Özellikle yılın ilk altı ayında Kıbrıs bandıralı deniz araçlarının filosunda iki yıl aradan sonra %5,5'lik bir artış olduğunu vurguladı ve sisteme kayıtlı şirket sayısının %14 artarak 420'ye ulaştığını kaydetti.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı