Cumhurbaşkanı Nicos Christodoulides, rehavete kapılmadan ve hiçbir koşulda silahların bırakılmayacağının güvencesini vererek, Kıbrıs’ın yeniden birleştirmek için mümkün olan her şeyi yapma sorumluluğu olduğunu sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Christodoulides, Mosfiloti'de, 1974 Türk işgali sırasında Mağusa'daki Pigi ve Peristerona toplumlarının Öldürülenleri ve Kayıpları Anıtı'nın açılışında bir konuşma yaptı.

İşgal altındaki toprakların hatırasının korunması, ulusal sorumluluğun ve ulusal yükümlülüğün en büyük eylemi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Christodoulides, 2024 yılının, Türk işgalinin 50’nci yıl dönümünde, anıların yalnızca daha yoğun olmakla kalmayıp, aynı zamanda Kıbrıs’ın yeniden birleştirme çabalarını yoğunlaştırmayı talep ettiğini söyledi.

"Türk uzlaşmazlığı ne yazık ki zaman içinde Kıbrıs sorununu çözme çabalarımızın önündeki en büyük engel olmaya devam ediyor" diyen Cumhurbaşkanı Christodoulides, "Hayal kırıklıklarına, zorluklara ve güçlüklere rağmen ülkemizi yeniden birleştirmekten başka bir seçeneğimiz yok" dedi.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı