Yaz tatili sonrasında, eylül ayında, 2024 tarihli Kolektif Yatırım Kuruluşları Yönetim Şirketlerinin Kuruluşu, İşleyişi ve ilgili diğer konular hakkındaki kanun tasarısı madde madde görüşülmeye başlanacak.

Tasarı, kolektif yatırım fonu yöneticilerine (fon yöneticileri) eklenen kolektif yatırım fonu yönetim şirketleri işlevi ile kolektif yatırım yönetimi için yeni bir hizmet seviyesi oluşturmayı amaçlamaktadır. Bu tasarının, sektörün uzmanlaşmasını artırdığı, fon yöneticilerine ve yatırımcılara verilen hizmetleri geliştirdiği düşünülmektedir. Tartışma geçtiğimiz nisan ayında başlamış ve bazı paydaşlar tasarıyı desteklemekle birlikte tasarının bazı hükümlerine ilişkin endişelerini dile getirmişlerdi.

"Bir denge bulmak zorundayız, bu tasarıya sahip olmalıyız çünkü ekonomi olarak rekabet gücümüzü arttırıyor. Bir finans merkezi olmak istediğimizi söylüyoruz ve bu nedenle bir mevzuat ağına ihtiyacımız var ama aynı zamanda ülkemizin şeffaflığını ve güvenilirliğini de korumamız gerekiyor" diyen Meclis Mali Komitesi Başkanı Christiana Erotokritou ayrıca, Meclisin yaz tatili için kapanmasına kadar tasarı üzerindeki tartışmaları tamamlamak için yeterli zaman olmadığını ve tasarının yaz tatiline kadar hazır olmadığını söyledi.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı