Kıbrıs Kanser Derneğinin "Vücudunu Dinle" programı kapsamında, Arodafnousa Merkezinde gerçekleştirilen halka açık oturumlar serisinin dördüncü toplantısında, sürdürülebilir kanser önleme konusuna odaklanıldı. Ana konuşmacı, Avrupa Birliği Sağlık ve Gıda Güvenliği Komiseri Stella Kyriakidou idi.

Kıbrıs Kanser Derneğinin açıklamasına göre, Kyriakidou konuşmasında, Avrupa Kanserle Mücadele Planı'nın önlemeye ayrılmış olan 3. bölümüne odaklandı.

Açıklamada belirtildiğine göre, Avrupa Kanserle Mücadele Planı, önlemenin herhangi bir tedaviden daha etkili olduğunu ve ayrıca kanseri kontrol etmek için uzun vadede en uygun maliyetli strateji olduğunu vurguluyor.

Ayrıca, kanser vakalarının %40'ının önlenebileceği göz önüne alındığında, Avrupa Planı'nın sigara içme, zararlı alkol tüketimi, obezite ve fiziksel aktivite eksikliği, kirlilik, kanserojen maddeler ve radyasyona maruz kalma ile enfeksiyonlardan kaynaklanan kanserler gibi temel risk faktörleri konusunda farkındalık yaratmayı ve bunlarla mücadele etmeyi amaçladığı belirtiliyor.

Kıbrıs Kanser Derneğinin açıklamasına göre, Derneğin Başkan Yardımcısı Alekos Stamati, Derneğin gelecekteki hastalıkları önlemek amacıyla bu konularda halkı bilinçlendirmeyi hedeflediğini vurguladı.

"Bizim sorumluluğumuz bütüncül politikalar tasarlamak ve uygulamaktır ve Kıbrıs Kanser Derneği olarak, devletimizin vatandaşlarının sağlığını korumaya katkıda bulunacak politikalar oluşturmak için uzmanlığımızla yetkili makamların yanında olduğumuzu vurguluyoruz."

Açıklamada, #VücudunuDinle ilham ve motivasyon açık oturumlarının her ay yapıldığı ve halka açık olduğu, amacının ise halkı daha sağlıklı bir yaşam tarzına yönelik daha iyi alışkanlıkları günlük yaşamlarına uyarlamaları için ilham vermek olduğu belirtildi.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı