Kıbrıs Ekonomisi ve Rekabet Edebilirlik Konseyi Başkanı ve eski Maliye Bakanı Takis Klerides, "Vizyon 2035" olarak da bilinen Kıbrıs Ekonomisinin Sürdürülebilir Kalkınmasına İlişkin Uzun Vadeli Stratejinin güncelleneceğini söyledi.

Uzun Vadeli Strateji, Kıbrıs ekonomisinin yeni kalkınma modeline yönelik bir dizi eylem, reform ve kurumsal değişiklikten oluşuyor.

Planın ana mesajı, Kıbrıs'ın dünyada yaşamak, çalışmak ve iş yapmak için en iyi yerlerden birine dönüştürülmesi oluyor.

Kıbrıs Ekonomisi ve Rekabet Edebilirlik Konseyi Başkanı Klerides, salı günü düzenlediği basın toplantısında Konsey'in Stratejiyi güncelleme kararı aldığını ve projenin finansmanı için Avrupa Komisyonu'na talepte bulunulacağını açıkladı.

Konsey Başkan Yardımcısı Andreas Ashiotis de yaptığı açıklamada, Uzun Vadeli Stratejinin 2020 yılında başladığını, kamuoyunun görüşüne sunulduğunu ve 2022 yılında Bakanlar Kurulu tarafından onaylandığını hatırlattı.

Stratejinin bazı hükümlerinin hâlihazırda uygulanmasına başlandığını Toparlanma ve Dayanıklılık Planı'na da hükümlerin dâhil edildiğini belirten Ashiotis, Stratejide yer alan bir hükme göre her beş yılda bir güncellenmesi gerektiğini kaydetti.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı