Art for Social Action (ASA), çarşamba günü, "Sanat ile Sosyal Hareket" hibe programı kapsamında seçilen birey ve kuruluşları duyurdu. Programın amacı, sanatı kullanarak olumlu sosyal değişimi teşvik etmek ve ada genelindeki topluluklara ilham vermek.

"Sanat ile Sosyal Hareket" (ASA) hibe programı, Avrupa Birliği'nin Kıbrıs Türk Toplumu Ekonomik Destek Programı'nın sağladığı fonlar sayesinde gerçekleştiriliyor. Program, Sivil Toplum Girişimi (SiTi), Görsel Sesler ve Akdeniz Yönetim Merkezi (MC) tarafından yürütülüyor.

ASA hibe programı, sanatı toplumsal değişim ve topluluk gelişimi için bir araç olarak kullanan projelere odaklanıyor. Çevresel ve sosyal sorunlarla mücadele etmek, diyalogu teşvik etmek ve olumlu değişiklikler yaratmak amacıyla sivil toplum ve yerel topluluklarla iş birliği yapan sanatçılar ve aktivistleri destekliyor.

Projenin Mart 2023'te başlamış olduğu ve Mart 2025'e kadar çeşitli etkinliklerle devam edeceği belirtiliyor.

Seçilen projeler, topluluk uyumu, güçlendirme ve sosyal farkındalığı artırmaya yönelik anlamlı müdahalelerde bulunmak için toplamda 40.000 avro  mali destek aldı.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı