Uluslararası Koruma İdare Mahkemesi aracılığıyla Adlî Hizmetlerin güçlendirilmesi için ortak finanse edilen proje uygulamaya giriyor. Bu proje, geçici personel istihdamı ile gerekli ekipmanın sağlanması yoluyla, uluslararası koruma başvurularındaki artan talebi yönetmeyi amaçlıyor.

İlgili duyuruya göre, Uluslararası Koruma İdare Mahkemesi 1 Mayıs 2022'den itibaren " Uluslararası Koruma İdare Mahkemesi Aracılığıyla Adli Hizmetlerin Güçlendirilmesi" başlıklı ortak finanse edilen projeyi uyguluyor. Proje, Sığınma, Göç ve Entegrasyon Fonu kapsamında Avrupa Birliği'nin %75 ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nin %25 ortak finansmanıyla yürütülüyor ve 31/12/2027'de sona erecek şekilde 68 ay süreli olacak.

Bu projenin uygulanması kapsamında, Adli Hizmetler Uluslararası Koruma İdare Mahkemesi aracılığıyla güçlendiriliyor. Proje, geçici süreli çalışanların işe alınması ve görevlerini yerine getirmeleri için gerekli ekipmanın sağlanması yoluyla, uluslararası koruma başvurularındaki artan akışı yönetmeyi amaçlıyor.

Program aracılığıyla 10 hukuk eğitimli İdarî Memur (A8 sınıfı), 13 Yardımcı Sekreterlik Görevlisi (A2 sınıfı) ve 5 Mahkeme Stenografı (A2 sınıfı, 4. kademe) işe alındı.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı