Temsilciler Meclisi Başkanı Annita Demetriou, ulusal meclislerin, aralarında Temsilciler Meclisinin de bulunduğu, insan haklarının korunması, barış ve sürdürülebilir kalkınmayı eylemlerinin merkezine koyarak, halkların ortak geleceğini yeniden şekillendirme ve güvence altına alma gücüne sahip olduğunu belirtti.

BM Genel Kurulunun 23 Mayıs 2018 tarihli kararıyla 30 Haziran'ın Dünya Parlamento Günü olarak ilan edilmesi vesilesiyle Meclis Genel Kuruluna hitaben bir konuşma yapan Demetriou, bugünün, ulusal ve uluslararası politika kararlarının şekillendirilmesinde, insanların günlük yaşamlarının iyileştirilmesinde ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşılmasında ulusal meclislerin oynadığı önemli rolün vurgulanmasını amaçladığını söyledi.

Demetriou konuşmasında, "Bugün, dünya genelindeki meclislerin güçlü, şeffaf ve temsil edici olmalarını sağlamak için hepimizi göreve çağırıyor. Siyasî kurumlara olan güvenin yeniden tesis edilmesi ve demokrasinin günümüzdeki popülist ve milliyetçi hareketlerden kaynaklanan zorluklarla başa çıkabilmesi için bu şart" mesajını verdi.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı