Eunite: SME proje ekibi, perşembe günü yaptığı açıklamada, iki toplumlu Startups4Peace'in (Su4P) 2024 programının 27 Haziran'da başladığını duyurdu.

Açıklamaya göre Su4P, Avrupa Birliği ve Finlandiya Büyükelçiliği tarafından ortaklaşa finanse edilen ve GIZ Uluslararası Hizmetler tarafından uygulanan Eunite:SME projesi kapsamında, Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası, Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve CyprusInno iş birliğiyle yürütülen bir yarışma ve mini hızlandırıcı programı.

Program, Kıbrıs'taki yenilikçi girişimcileri ve yeni ve gelişmekte olan iş fikirlerine sahip StartUp'ları, Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk toplulukları arasında bir araya gelmeye, iş birliği yapmaya; bağlar ve ilişkiler geliştirmeye teşvik etmektedir.

Seçilen adaylar, eğitim kampları, mentorlardan bire bir rehberlik ve bir sunum yarışması içeren bir dizi eğitim programı aracılığıyla iş fikirlerini geliştirmek, test etmek ve pazara sunmak için destekleniyor. Yarışmada ilk üçe giren takımlar, Kasım 2024'te Finlandiya'nın Helsinki kentinde düzenlenecek dünyanın önde gelen girişim etkinliği SLUSH'a katılma hakkı kazanacak.

Başvurular 27 Haziran'da başladı ve 12 Ağustos'ta sona erecek. Kriterler, yönergeler ve başvuru süreci hakkında daha fazla bilgi https://www.startups4peace.eu/ adresinde bulunabilir.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı