Cumhurbaşkanı Nicos Christodoulides salı günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI - Federal Bureau of Investigation) İcra Direktör Yardımcısı Michael Nordwell'i kabulünde yaptığı konuşmada ABD ile olan yakın ilişkilere atıfta bulundu.

Görüşmede FBI'ın bazı vatandaşlığa kabul davalarının çözümünde Kıbrıslı yetkililere sağladığı yardım ele alındı.

Cumhurbaşkanı Christodoulides, görüşme sırasında son yıllarda gelişen yakın ilişkilere atıfta bulunarak iki ülke arasındaki iş birliğinin her alana yayıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Christodoulides ayrıca, ikili ilişkilerin güçlendirilmesinin hükûmetin önceliği olduğunu belirtti ve ABD'nin Kıbrıs Büyükelçisi Julie Fisher’in iki ülke arasındaki ilişkilerin derinleştirilmesi yönündeki rolünü övdü.

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi Müdürü Victor Papadopoulos gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşmenin yapıcı geçtiğini ve görüşme sırasında FBI'ın Kıbrıs'ta yaptığı çalışmalar ve bazı davaların aydınlatılması ve Kıbrıs'ın adının tüm dünyada temizlenmesi için Kıbrıs Cumhuriyeti yetkililerine sunduğu yardım konusunda görüş alışverişinde bulunulduğunu söyledi.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı