Kıbrıslı yelkenci Natasha Lappa, Kıbrıs Haber Ajansına verdiği röportajda Paris Olimpiyat Oyunları'ndaki  hedefinin Kıbrıs'ı onurlandıracak bir sonuç elde etmek olduğunu söyledi.

Limasol Yat Kulübü sporcusu Lappa, iQFOiL Kadınlar etkinliğindeki yerlerin yeniden dağıtılmasının ardından "Paris 2024" Olimpiyatlarına katılmaya hak kazandı ve Olimpiyatlarda ikinci kez yer alacak. Lappa ilk kez 2021 yılında katıldığı Olimpiyatlarda Tokyo'da RS:X kategorisinde 21’nci sırada yer almıştı. Yerlerin yeniden dağıtılması, iQFOiL kategorisinde Olimpiyat oyunlarına katılmayı çoktan garantilemiş olan İsviçreli yelkencinin yarıştan çekilmesinin ardından gerçekleşti.

Dünya Yelken Federasyonu dikkatini son Olimpiyat eleme yarışı olan ve geçtiğimiz Nisan ayında Fransa'da düzenlenen "Last Chance Regatta"ya çevirdi ve Lappa burada 10’uncu oldu ve eleme yarışında ikinciliği elde etti.

Kıbrıslı yelkenci, Dünya Yelken Federasyonunun Olimpiyat sıralamasında 44’üncü sırada yer alıyor ve ondan daha üst sıralarda yer alan tüm sporcu kadınlar iQFOiL kategorisinde hâlihazırda elemeleri kazanan ülkelerden geliyor. Dolayısıyla boşalan yer, aynı sayıda ülkeden 24 sporcunun katılacağı iQFOiL kadınlar kategorisinde Olimpiyat Oyunları'na katılması için haklı olarak Kıbrıslı yelkenciye verildi. Kıbrıs Olimpiyat Komitesi, Dünya Yelken Federasyonundan gelen daveti derhâl kabul etti.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı