Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB’nin, Ukrayna’nın Rus saldırganlığına karşı mücadelesini tamamen desteklediğini belirtti.

Josep Borrell, çarşamba günü X’te yer alan gönderisinde, Ukayna’nın Kursk saldırısının, Rusya Devlet Başkanı Putin’in son söylemine ağır bir darbe olduğunu ifade etti.

Borrell, uluslararası hukuka uygun olarak Ukrayna’ya saldırıda Rus ordusuna karşı güç kullanımına ilişkin kısıtlamaların kaldırılmasının, Ukrayna’nın Ukrayna şehirlerine ve alt yapısına yönelik saldırıları ve bombardımanları için Rusya’nın sığınağını sonlandırarak Ukrayna'nın kendini savunmasını güçlendirmek, Ukrayna'da hayatları kurtarmak ve yıkımı azaltmak ve barış çabalarının ilerlemesine yardımcı olmak gibi birkaç önemli etkiye sahip olacağını kaydetti.

Josep Borrell gönderisinde, “Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba’ya da ilettiğim gibi, AB, Ukrayna’nın Rus saldırganlığına karşı mücadelesini tamamen destekliyor. Önümüzdeki hafta Brüksel’de kendisiyle görüşmeyi ve AB Dışişleri ve Savunma Bakanlarıyla Ukrayna’ya desteğimizi ilerletmek için bir görüşme yapmayı dört gözle bekliyorum” şeklinde görüş belirtti.

 

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı