Araştırma, İnovasyon ve Dijital Politikalar Müsteşarlığı, Dijital Avrupa Programı için 12 haftalık bir danışma süreci başlattığını duyurdu. Danışma sürecine vatandaşlar, işletmeler, kamu kuruluşları, AB üyesi ülkeler ve programa katılan diğer ülkelerin sosyal ortakları katılabilecek.

20 Eylül 2024'te sona erecek olan süreç, dijital dönüşümle ilgili paydaşların ihtiyaçlarını, Dijital Avrupa Programının faydalarını ve programın iyileştirilmesi için olası yolları hakkında bilgi toplamayı amaçlıyor.

Yapılan açıklamada, "Danışma özellikle vatandaşların yanı sıra Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ), kamu kuruluşları, sosyal ortaklar ve Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin ve programa katılan diğer ülkelerin akademik topluluğu gibi her türden kuruluştan geri bildirim almayı hedefliyor" denildi.

Açık danışma süreci, süper bilgisayarların geliştirilmesi, Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri ağının başlatılması, Yapay Zekâ için Test ve Deney Tesislerinin ve ortak Avrupa veri alanlarının oluşturulması ve ileri düzey dijital beceriler için eğitim gibi programın ilk sonuçlarını değerlendirmek için de bir fırsat sunuyor.

İlgili anket, İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinde Have Your Say portalında mevcut. Katkıda bulunmak isteyenler, AB'nin herhangi bir resmî dilini kullanabilirler. Danışma sürecine katılmak isteyenler, [Have Your Say portalına](link) giderek "Anketi yanıtlayın" seçeneğini tercih edebilirler.

Danışma ile ilgili sorularınız için cnect-digital-europe-committee@ec.europa.eu adresindeki ilgili AB departmanıyla iletişime geçebilirsiniz.

Dijital Avrupa programı, işletmelere, vatandaşlara ve kamu yönetimlerine dijital teknoloji sağlamaya odaklanan, 7,9 milyar avronun üzerinde bir bütçeye sahip bir AB finansman programı. Dijital Avrupa programı, Ufuk Avrupa programı (araştırma ve yenilik için), Avrupa'yı Bağlantılandırma Mekanizması (dijital alt yapılar için), İyileşme ve Dayanıklılık Mekanizması, yapısal fonlar ve diğer AB programları aracılığıyla sağlanan finansmanın bir parçası.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı