UEFA, Omonoia ve Pafos F.C.'nin Konferans Ligi play-off'ları ile APOEL'in Avrupa Ligi play-off'ları için maç gün ve saatlerini açıkladı.

APOEL, Avrupa Ligi play-off'larında 22 Ağustos'ta saat 20.00'de Riga'daki "LNK Sporta Parks"ta Letonya temsilcisi RFS ile karşılaşacak. Rövanş maçı ise 29 Ağustos'ta saat 20.00'de GSP Stadyumu'nda oynanacak. APOEL, Şampiyonlar Ligi play-off'larında Slovan Bratislava'ya elendikten sonra (2-0 ve 0-0) Avrupa Ligi'ne devam ediyor ve en kötü ihtimalle (Letonya temsilcisine elenirse) Konferans Ligi Lig Aşamasında yer alacak.

Omonoia, Konferans Ligi play-off'ları ilk maçında 22 Ağustos'ta saat 20.00'de GSP Stadyumu'nda Azerbaycan temsilcisi PFC Zire ile karşılaşacak. Rövanş maçı ise 29 Ağustos'ta saat 19.00'da Bakü'deki "Dalga Arena"da oynanacak. Omonoia, play-off'lara Macaristan temsilcisi Fehérvár'ı eleyerek (GSP Stadyumu'nda 1-0, deplasmanda 2-0) yükseldi.

Pafos F.C., Konferans Ligi play-off'ları ilk maçında 22 Ağustos'ta saat 20.30'da Cluj-Napoca şehrindeki CFR Cluj Stadyumu'nda Romanya temsilcisi CFR Cluj ile karşılaşacak. Rövanş maçı ise 29 Ağustos'ta saat 20.00'de Limasol'daki Alphamega Stadyumu'nda oynanacak. Pafos F.C., perşembe günü FC CSKA Sofya'yı eleyerek play-off'lara yükseldi. İlk maçta 2-1 mağlup olan Pafos, Limasol'daki ikinci maçta 1-0 galip gelerek uzatmalara götürdüğü eşleşmeyi 4-0 kazanarak tur atladı.

Bu sezondan itibaren Avrupa kupalarında eleme aşamaları ve play-off'ların ardından oynanış şeklinde değişikliğe gidiliyor. Üç turnuvada da grup aşamasındaki takım sayısı 32'den 36'ya çıkarıldı. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde takımlar ilk aşamada sekiz farklı takımla sekiz maç oynayacaklar (dört iç saha ve dört dış saha maçı). Konferans Ligi'nde ise takımlar altı farklı takımla altı maç oynayacaklar (üç iç saha ve üç dış saha maçı).

36 takımdan ilk sekiz sırayı alan takımlar "Son 16" turuna yükselecek. 9-24. sıraları alan takımlar ise çift maçlı eleme turu oynayacak ve bu tur sonunda 16 takım daha belirlenecek. Son sekiz sırayı alan takımlar ise Avrupa kupalarına veda edecek.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı